Mademoiselle Lily
Viognier, Roussanne, Terret Gris
Het verhaal van de wijn
Vlezig maar evenwichtig, in de aromatische stijl die eindelijk aperitieven kan begeleiden
Perfect met vrienden
ZEER RIBBY ARG-KALKSTEEN BODEM
BIOLOGISCHE LANDBOUW
OOGST BIJ DE MA IN IN CA GETTES VAN 15 KG
SORTEREN IN DE WIJNGAARD OM ALLEEN DE GELUIDE DRUIVEN EN MUREN TE HOUDEN
OPBRENGST 30 HL / HA
VINIFICATIE EN 11 MAANDEN RIJPING IN OOSTENRIJKSE 500 L VAT
PRODUCTIE: 2.500 BT
HOOGTE: 260 M
Le Clos du Gravillas is een oogverblindende uitgestrektheid van witte kalksteenkiezelstenen op een plateau op 300 meter boven de zeespiegel in het natuurpark Haut Languedoc. Tussen de kloven van St Chinian en Minerve, omgeven door kreupelhout en steeneiken, wordt het landgoed van 8 hectare beheerd met respect voor het terroir, in biologische landbouw met de zorg voor het behoud van de biodiversiteit van de omringende flora en fauna.
De diversiteit ook in de keuze van wijnstokken, 15 druivensoorten die complexiteit en complementariteit brengen.
De wijnstokken worden in het voorjaar en de zomer zorgvuldig belucht door ontknoping, bladstrippen en indien nodig groen oogsten.
Om de oogst te sorteren, wordt alles handmatig geplukt, waardoor we alleen rijpe en gezonde druiven in onze vaten kunnen doen. De vruchten worden vervoerd in kratten van 15 kg om beknelling te voorkomen. Voor rode wijnen wordt de vrucht ontsteeld en na lichte vertrapping op de voeten door de zwaartekracht in de tank gedaan. De fermentatie begint op natuurlijke wijze met de inheemse gisten van de vrucht.