Wijn

Wineprofessional

Gisteren 13 januari een grandioze dag in Amsterdam op de Wineprofessional

Wat een grandioos evenement is dit toch. Een hele grote groep importeurs, restaurateurs, handelaars en grote liefhebbers van al het moois rond de feestelijke tafel. En het bijzondere is dat de meeste keiharde concurrenten van elkaar zijn. Maar door de gemeenschappelijke liefde voor wijn merk je dit niet. Er is merkbaar een groot respect voor elkaar en …

Gisteren 13 januari een grandioze dag in Amsterdam op de Wineprofessional Lees verder »

La mer a boire

‘’La mer à boire’’, zoals de Fransen zeggen

Afgelopen woensdagavond was ik aanwezig bij een proeverij van de Haagse Wijn Sociëteit (HWS). Het thema van deze blindproeverij, met 9 witte en 9 rode wijnen, was de ‘minder bekende gebieden’ uit Frankrijk. Het was een verrassende proeverij met soms grote verschillen tussen de wijnen. Ik zag en proefde wijnen met veel persoonlijkheid. Het lijkt er …

‘’La mer à boire’’, zoals de Fransen zeggen Lees verder »

hetwijnetiket

Artikel in de Tip Culinair uit 1991

Deze kwam ik laatst tegen in het archief en ik wilde hem mijn wijnvrienden toch niet onthouden. In de jaren negentig schreef ik eens in de zoveel tijd een artikel over wijn voor het culinaire blad de Tip Culinair. Deze bestaat inmiddels niet meer, maar dit artikel was nog onbeschadigd. Lees en huiver!

De Ahr

Mijn bezoek aan de Ahr

Afgelopen weekend doorgebracht in een bizar wijngebied, 100 km voorbij Venlo: de Ahr, das rotes Weinparadies. In de zomer worden hier temperaturen van 60 graden gehaald. Er heerst dan ook een siësta-cultuur. Nou kan dat ook aan de gemiddelde leeftijd hier liggen… Ik heb 4 bedrijven serieus bezocht: Dagernova. Een behoorlijk groot en commercieel bedrijf, …

Mijn bezoek aan de Ahr Lees verder »

Scroll naar top