» » » Het recept makkelijk uitgelegd, Tortilla de patatas con chorizo

Het recept makkelijk uitgelegd, Tortilla de patatas con chorizo

Tortilla de patatas con chorizo.

Voor een flinke schaal:

1,5 kilo licht kruimige aardappels (ik gebruik het liefst biologisch)
0,3 kilo uien (liefst bio)
4 gesnipperde tenen knoflook
300 gram chorizo, probeer een verse worst te pakken te krijgen. (Een gedroogde kan door verhitting wat bitter worden.)
Een bosje platte peterselie
Peper
Zout
10 eieren.

Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes +/-3cm
Snipper de ui hoef niet heel fijn
Snipper de knoflook
Snij de chorizo in kleine stukjes.

Doe de aardappel ui en knoflook in een pan en gaar deze in olijfolie.
Prik in de aardappel tot dat hij net doorprikbaar is. Iets structuur is belangrijk voor het wat stevige mondgevoel.
Op het laatste moment de chorizo er door heel zodat die temperatuur krijgt.
Het geheel afgieten, dus alle olie er uit laten kopen, opvangen. Kan je veel dingen mee doen.

Platte peterselie kleingesneden er bij doen, peper en zouten, al die aardappelen mogen best wat zout hebben dus niet te voorzichtig.
Dit geheel in en ovenvaste schaal doen die je eerst zorgvuldig hebt ingevet.

De 10 eieren loskloppen met de hand.
Dit over het aardappelmengsel gieten en in een voorverwarmde oven van 170 graden 24 minuten laten garen en het ei mengsel laten stollen.

Af laten koelen en op een grote plank keren.
Het geheel zal er als een mooie plak uit komen. Daarna in stukjes snijden

Groot Hertoginnelaan 229-2517ET Den Haag-info@romkeswijnenspijs.nl-www.romkeswijnenspijs.nl
Logo romke's wijn en spijs

StumbleUponEmail