Romkes wijn en spijs

Aioli,de beroemde pittige knoflooksaus

Laat even op mijn eigen wijze zien hoe je deze saus in een handomdraai maakt.

Aioli

Maak eerst mayonaise:

Alle ingrediënten op keukentemperatuur.

Mayonaise

  • Een eidooier
  • Lepel Dijon mosterd
  • In dit geval scheut witte balsamico azijn/ kan ook citroensap zijn. (Lekker bij vis en garnalen)
  • Wat zeezout en peper wit uit de molen.

Dit alles goed mengen tot een homogeen papje.

Dan druppelgewijs er wat arachideolie door heen mengen, wacht tot die goed wordt opgenomen. Langzaam doorgaan met olie toevoegen. Doe dit met een garde, of handmixer op een langzame stand. Ik doe er altijd op het einde een scheutje water om een mooie homogene massa te krijgen. (Ik neem arachideolie, die is mooi neutraal, olijfolie wordt snel bitter.)

Nu aioli

Doe in een chopper, hakkertje op blendertje met hakfunctie een klein kopje goede olijfolie doe daar 4 tenen knoflook bij en verpulver dit tot een geurige oliebrei.

Klop dit door de hierboven beschreven mayonaise en klaar!

Scroll naar top